KOCAELİ / DERİNCE - DERİNCE KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Okul Logomuz

17-05-2020

Okul logomuz kurumsal kimlik standartları kılavuzuna göre hazırlanmıştır:

1.Kitap ve kalem sembolü üzerindeki 6 ışık çizgisi imanın 6 şartını simgeler.

İmanın şartları sırasıyla:

*Allah-u Teâlâ'nın varlığına ve birliğine inanmak
*Meleklerine inanmak
* Allah-u Teâlâ'nın  indirdiği kitaplarına inanmak
* Allah-u Teâlâ'nın  Peygamberlerine inanmak
*Ahiret gününe inanmak
*Kadere, yani hayır ve şerlerin (iyilik ve kötülüklerin) Allah-u Teâlâ'dan olduğuna inanmak.

2.Öğrenme yoluna giren Mümine üç şeyi okuması emredilir. Kitap, evren ve insan... Kur'an'dan ilk inen ayetler/A'lak suresi dikkatle okunduğunda üç okumanın ilk beş ayette yer aldığı görülür.

"Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir alak'tan yarattı. Oku! Kalemle öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir." (Alak: 1–5)

3.Logomuzda gösterişli, gizemli, yaratıcı ve elit bir vurgu yapmak için kullanılan mor, çocukların ve kadınların ilgisini çeken renklerdendir.

Yuvarlak şekilde logo tasarımı ölçeklenebilirlik ve farklı arka planlara uyarlanabilirlik açısından, göz önünde bulundurulmuştur.

Yayın: 17.05.2020 - Güncelleme: 28.05.2020 11:42 - Görüntülenme: 849